De noodzaak van professionele
cloud-based salessoftware

Het verhaal achter Cloud Hammer

Op zoek naar goede veilingsoftware

Moyersoen veilinghuis werd 20 jaar geleden opgericht door Christophe Moyersoen. Dit veilinghuis is ondertussen uitgegroeid tot 1 van de grootsten in België. Moyersoen werkt nu met meer dan 35 mensen en hebben nog verschillende openstaande vacatures. In 2005, met de grote opkomst van internetveilingen, ging Moyersoen op zoek naar een geschikte software om zijn producten online te veilen.

Na bij verschillende partijen aangeklopt te hebben, bleek geen standaard sotware beschikbaar op de markt die nodig was om het hele proces in goede banen te lijden. Daarop besliste Christophe om het heft in eigen handen te nemen en besloot hij de software intern zelf te laten ontwikkelen. Door de jaren heen begon er steeds meer en meer vraag te komen van andere partijen, of het ook mogelijk was hun stock aan te bieden op de veilingsite.

Christophe Moyersoen:

De houten hamer en de veilingzaal hebben plaats gemaakt voor het internet. Zelf ben ik 25 jaar lang veilingmeester geweest, met heel veel plezier, maar dat is ondertussen folklore geworden. Via het internet bereik je veel meer potentiële kopers. Vroeger had je gemiddeld twee- tot driehonderd geïnteresseerden in de veilingzaal zitten. Voor grote veilingen tellen we nu twee- tot drieduizend bieders. Onze website wordt gemiddeld door 10.000 bezoekers bezocht en wij hebben kopers uit meer dan 100 landen per maand. Het grote voordeel van online veilingen is ook dat mensen bieden wanneer ze zin en tijd hebben. Elk uur van de dag worden er biedingen uitgebracht, ook ’s nachts en op feestdagen. Er is geen stress bij. Het enige wat de hoogste bieder moet doen, is via de computer, smartphone of tablet de betaling uitvoeren en zijn gekochte kavel afhalen. Heeft er iemand anders meer geboden, dan heb je geen tijd verloren. Je hebt je niet moeten verplaatsen.

Ondertussen werd Nancy Eyckmans betrokken bij Moyersoen en groeide het idee meer en meer om de software niet enkel voor zichzelf te gebruiken, maar gewoon de hele wereld mee te laten proeven van het succes van Moyersoen.

Wat volgde was het ontstaan van Cloud Hammer als zelfstandige onderneming. Een veilingsoftware waarmee bedrijven hun volledige administratie, facturatie, verkoop, backend, frontend… van op 1 platform kunnen sturen en bijgevolg de kans hebben om hun producten niet enkel te verkopen of verhuren, maar nu dus ook te veilen!

 

GEEF JOUW BEDRIJF EEN EXTRA ONLINE BOOST

Neem contact op

Neem contact met ons op en we bellen u zo spoedig mogelijk terug.